Sådan skriver du sjove konfirmationstaler

Du er helt sikkert kommet til denne side, fordi du mangler en tale til konfirmation. Her på side, kan du lære, hvordan du skriver en god tale og samtidig blive festens sjove konfirmationstaler.

6 elementer du kan skrive tale ud fra

  1. Hovedpersonen. Det er konfirmanden, der er hovedpersonen til festen og derfor skal talen handle og henvende sig til ham eller hende.
  2. Brainstorm. Tænk på konfirmanden og skriv alle mulige historier ned om konfirmanden. Både sjove, sørgelige og pinlige historier. Skriv også stikord om ham/hende fx glad for heste, omsorgsfuld.
  3. Gode råd til hovedpersonen. Udfra dine erfaringer med konfirmanden, hvad vil dit råd til ham/hende så være. Fx jeg har oplevet din smukke sangstemme så mange gang og hvergang røre din sang mig dybt. Fortsæt med dine sangtalenter fremover.
  4. Gæsterne skal vide. Du skal fortælle gæsterne om en særlig side, som du kender hos konfirmanden. Fx at han/hun er meget omsorgsfuld, fordi hun altid sørger for, at alle har det godt. Skriv en kort historie hertil.
  5. Stil. Stilen er i dette tilfælde valgt, da du er kommet på siden for at få viden om sjove konfirmationstaler. Du kunne også have valgt en sarkastisk, alvorlig tale.
  6. Tema og budskab. Hvad vil du sige i din tale. Vil du sige tak for konfirmandens barndom, fortælle at du elsker ham/hende, ønske tillykke?

Fremgangsmåde

Når du er har skrevet masse ned udfra de enkelt punkter, kommer udvælgelses øjeblikket. Du skal du vælge, hvilke historier og råd du vil have med i talen samt hvad du vil udtrykke med talen -altså budskabet.

Lav derefter en rækkefølge på din tale, så du har fuld overblik over den. Hertil skal du beslutte dig for om du vil skrive alt ned og læse talen op, eller du vil sætte den i fx punktform, hvor du husker talen ud fra dine stikord.

Det sidste der skal med i talen, er et par sjove bemærkninger eller vittigheder. Der skal ikke være så mange sjove bemærkninger, at det bliver pinligt eller at talen mister sit budskab. Vittigheden skal have en overgang til talens element. Fx hvis du foræller om konfirmandens mange dame besøg, kan du i relation til det, fortælle en vittighed om mænd og damer.

Talen må maksimalt varer 10 min. ellers bliver det for kedeligt, og så mister talen sit budskab og gæsterne mister interessen for at lytte.

Bliv selskabets sjove konfirmationstalerFestens sjove konfirmationstaler er dig

Du skal nu til at øve dig og det kan du gange med 10. Øvelse gør mester, så din opgave er nu, at tale med dig selv og stil gerne et spejl foran dig, så du kan se, hvordan du ser ud. Hav et stopur eller lignende ved hånden, så du holder øje med tiden. Udover du skal tale med dig selv, skal du også overveje følgende:

  • Lydlige elementer. Det kan være, at du skal inddrage lyde -egne eller indspillede. Du kan foreksempel spille et lille stykke musik eller afspille en gammel optagelse fra konfirmandens barndomsliv. Du kan også vælge, at synge en sang til konfirmanden. Så mikser du både tale og lyde og det gør altså dig til ret sjove konfirmationstaler.
  • Visuelle genstande. Undervejs i talen, kan du vise billeder af konfirmanden, som understøtter talens budskab. Fx til historierne om ham/hende kunne du fremvise billeder.
  • Dit kropssprog kan også have utroligt meget at sige i forhold til at skabe sjove konfirmationstaler. Det er i de færreste tilfælde særligt underholdende at kigge på en statisk og monoton taler med minimal ansigtsmimik og begrænsede armbevægelser. Der må godt være lidt levende over dig og lidt bevægelse i kroppen, men ikke overdrevet, da det også kan virke forstyrrende.

Er du nervøs for, at holde taler, kan du se undersiderne:

Del denne artikel med andre: