Sådan får du overblik over din borddækning til konfirmation

Det første vi gæster ligger mærke til, når vi ankommer til en fest er borddækningen. Vi vurderer lige om vi synes det er flot og stilfuldt. Altså hvordan er servietterne foldet, er der friske blomster i vasen og er dugen nystrøget.

Bagefter falder blikket på bestikket. For hvor meget mad skal vi have. En ting er 100 procent sikkert – ligger der kniv, gaffel og ske ved hver tallerken, så skal vi have en treretters menu.

Her på siden finder du en guide til, hvordan du dækker et optimalt festbord og hvad du særligt skal være opmærksom på, når vi taler borddækning til konfirmation.

Vær opmærksom på…..

Det, der skal være med i dine overvejelser fra start til slut, er først og fremmest, at borddækning til konfirmation både skal fungere og være pænt. Du skal dog være opmærksom på følgende ting:

  • Bordpynten skal ikke fylde for meget eller være generende. Det er eksempelvis dårlig stil med dekorationer, der gør, at gæsterne har svært ved at kigge på hinanden.
  • Tallerkenerne skal helst ikke stå for tæt. Med andre ord skal du huske på, at der skal være albuerum og plads ved bordet, og at komforten betyder mindst ligeså meget som en smuk borddækning til konfirmation – især med tanke på, at gæsterne skal sidde på deres respektive pladser i mange timer.
  • Borddækning til konfirmation- dæk bordet, så der er plads mellem gæsterneHvor mange børn vil der være ved lejligheden og kræver nogle af dem en speciel borddækning fx i form af plastikglas i stedet for de almindelige af slagsen eller noget specielt bestik og er der brug for en højstol eller en pude?
  • Er der nogle dårlig gående gæster eller andre folk med specielle behov, som fx skal sidde tæt ved toilettet, udgang m.v

Regler for borddækning

Hvis din borddækning til konfirmation skal være helt korrekt, bør de grundlæggende regler for det også helst følges. Det vil sige, at gaflerne skal ligge til venstre – forskudt fra tallerken og kniven til højre med æggen ind mod tallerkenen. En eventuel suppeske skal ligge ved siden af kniven yderst til højre. Oven over tallerkenen lægges eventuelle dessertskeer og dessertgafler. Bestikket skal altid bruges udefra og ind.
Vinglassene skal stilles i den rækkefølge, som vinene skal drikkes fra, fra højre mod venstre, hvor et vandglas placeres længst til højre over suppeskeen. Herefter kommer hvidvinsglas, rødvin og til sidst dessertglasset.
Der skal tages højde for en del, inden du påbegynder din borddækning til konfirmation. Ovenstående regler behøver dog kun at blive overholdt, hvis det er i linje med dine ideer om, hvordan lokalet eller teltet skal fremstå.
Om ikke andet er her lidt inspiration til en flot borddækning til konfirmation:

Få ideer til blomsterdekorationer, bordkort m.m her: