En sangskjuler til konfirmation skal først og fremmest afspejle konfirmanden


Før du overhovedet begynder at tænke på, hvorvidt du selv vil lave en sangskjuler til konfirmation, hvordan den eventuelt skal udformes, hvor mange sange der skal være plads til og andre mere praktiske tankestrømme, er det konfirmanden, du skal have i tankerne.

En sangskjuler til konfirmation skal på alle måder fortælle noget om konfirmanden. Det kan både være en god historie eller en mere åbenlys fritidsinteresse.

Hvordan laver man sangskjuler til konfirmation?

Hvis du har karton, lim og er lidt fiks på fingrene, er det et godt udgangspunkt, men du behøver ingenlunde nøjes med den slags redskaber. Ligesom det i første omgang var en god ide bare at tænke på, hvad der umiddelbart falder dig ind ved konfirmanden, er det i anden omgang en god ide at fundere over, hvad den pågældende historie eller interesse kan associeres med af objekter. Hvis konfirmandens fritidsinteresse eksempelvis er at spille fodbold, ville det være oplagt at få fingre i en fodbold. Den kan skæres over, og sangene kan rulles sammen og lægges i den, så er der allerede en sangskjuler til konfirmation til rådighed.

Poolbord lavet ud af en kasse er en god sangskjuler til konfirmationAndre forslag kunne være:

  • Konfirmanden ser meget fjernsyn: Har du har en gammel papkasse liggende, kan den males og pyntes og på ingen tid komme til at ligne et lille tv, hvori sangene så kan lægges.
  • Konfirmanden spiller pool: Lav et pool bord ud af en kasse og lim små pool kugler på.
  • Konfirmanden er vild med et bestemt band: Hvis muligt kan du finde en lp med bandet, hvori sangene kan erstatte lp’en, og så har du en sangskjuler til konfirmation, der er utrolig personlig, selvom det ikke har krævet meget.
  • Konfirmanden går til dans: Du kan finde nogle festlige dukker og lime dem på et dansegulv i form af en flad kasse, hvori sangene fx kan lægges.
  • Konfirmanden var/er altid på fisketure med sin far: Du kan få fat i en fiskestang, her kan krogen erstattes med magneter eller klister, og sangene kan så på tur fiskes op af en kasse eller andet, der kan gøre det ud for en sø. Resultatet er en alternativ og også sjov sangskjuler til konfirmation.

Hvis det er en bestemt historie, din sangskjuler til konfirmation refererer til, vil det også være oplagt at have denne beskrevet i sangen. Selv hvis det ikke er en historie, men et generelt karaktertræk, der egentlig er oplagt for de fleste af gæsterne, ville det være et godt touch at få sangen og din sangskjuler til at gå op i en højere enhed. Det oplagte er ofte også det sjoveste, fordi alle kan være med på fornøjelighederne. Så det er bare at komme i gang. En sangskjuler til konfirmation kan være både hyggelig og spændende at lave, og måske kan processen tilmed få barnet i dig selv frem. På videoen nedenfor, kan du se et eksempel på en sjov og vel-udarbejdet sangskjuler:

Læs mere om sangskjulere: