Musik til konfirmation – find din stil

De fleste fester har brug for musik, og det gælder selvfølgelig også for konfirmationsfester. Det kan være som baggrundsmusik, de færreste bemærker, forskellige underholdningsindslag eller måske begge dele.

For det første er det konfirmanden, som er i centrum og derfor skal der være musik som han/hende kan lide. For det andet skal alle kunne holde musikken ud i længere tid. Der er ikke noget værre, hvis oldemors grå hår sidder på bagvæggen af lokalet, fordi heavy rock bandet kom forbi. Der er masser af muligheder, så mon ikke der er en løsning, så alle er glade og beholder håret på hovedet.

Du kan vælge cd eller live musik til konfirmation Musik til konfirmation

  • Stille og rolig baggrundsmusik; der knap nok skænkes en tanke, men hvis mangel du med garanti ville lægge mærke til. Til formålet kan bruges en cd-afspiller eller hvis du har en gammel pladespiller.
  • Afspilningsliste; Et oplagt valg af musik til konfirmation er, at oprette en afspilningsliste, så musikken glider smertefrit hele dagen. Et valg der også gør det let at sørge for varieret musik til konfirmation, så hverken de ældre eller yngre generationer føler behov for at holde sig for ørerne.
  • Online; Er der mulighed for internetafgang kan Itunes, Spotify eller You tube anvendes.
  • Jukeboks; Du kan leje en jukeboks til festen. Den kan både lejes moderne, retro eller gammel og bliver leveret og hentet på adresse. Den er også billig at leje og en god løsning til musik.
  • Dinnermusik; Du kan hyre en pianist, guitarist m.m, der kan spille under middagen og eventuelt bagefter.
  • Live musik; Det er ovre i den lidt dyre ende af underholdningsspekteret. Det kan være at konfirmanden har et yndlings band eller et band, der spiller hans yndlingsmusik.
  • Dj; Du kan også kontakte en dj og få ham til at komme og spille ungdommelig musik. Særligt med henblik på konfirmandens yndlings musik.

Vigtigheden af musik til konfirmation

Det er bestemt ikke noget must, at have musik til konfirmationsfesten. Det er helt op til konfirmanden og familien. Det kan også gå hen og blive en dyr fornøjelse og derfor kan det være, at de penge skal gå til noget andet.
Der er ikke en opskrift på, hvordan musik til konfirmation skal være og gæsterne har ingen forventninger til, at der skal spilles op til dans.

Der findes masser af muligheder for musik: