Konfirmationstøj til drenge


Konfirmationstøj til drenge er et noget mere broget begreb, end de hovedsageligt hvide kjoler, der ses på konfirmandinderne også selvom pigerne har mulighed for at vælge mellem både skørter og bukser. Det skyldes, at det for pigerne næsten er en uskreven regel at vælge en eller anden form for hvid prinsessekjole, og alt derudover ses som at træde uden for normen. Konfirmationstøj til drenge danner ikke samme entydige svar på, hvordan man bør se ud på konfirmationsdagen.

Der er set alt lige fra sirlige jakkesæt til hawaiiskjorter eller tøj, der såmænd i ligeså høj grad kunne være brugt blå mandag. Ligesom det er tilfældet med konfirmandinderne, gælder det også her, at personligheden skinner igennem. Sikkert er det dog, at der bliver lagt meget energi i, at finde smart og det helt rigtige tøj til konfirmanden. I dag er det moderne, at drengene gøre meget ud af sig selv og fuld bevidst om deres tøjstil, frisure og duft.

Moden gennem tiden

I starten af 1900 tallet skulle konfirmationstøj til drenge være matros tøjI 1700-1800 tallet var konfirmationstøj til drenge, knælange bukser, skjorte, vest, jakke og træsko. Fattige familier købte et praktisk sæt tøj til drengene, som de kunne bruge bagefter. I det lidt rigere lag var konfirmanderne i ført lange bukser, jakke, evt en frakke, hat og lommeur. I starten af 1900 tallet, blev det moderne med matrostøj. Herefter kom habitten og senere som vi kender i dag, bukser med en skjorte eller hvad nu man har lyst til. Den metroseksuelle mand er i dagens danmark blevet top moderne. Her gælder det ikke bare tøjet, men også ens frisure, duft og accessories samt plejning af kroppen generelt.

Giv den gas

Du fejre kun din konfirmation engang i livet, så derfor skal du give den max gas og vælge det smarteste tøj, som passer til din stil. Tænk på, at der ingen begrænsninger er og det er nu, at du skal vise dig frem i det stiveste puds.

Valgmuligheder af konfirmationstøj til drenge

Konfirmationstøj til drenge kan godt bestå af vest og hatDer er mange forskellige styles, sæt, former og farver af konfirmationstøj og det er dig, som konfirmand, der bestemmer, hvordan du vil se ud på din store dag. Her kommer du ideer til, hvordan du kan se ud:

 • Det, der ses mest blandt konfirmanderne, er blazere i alle mulige afskygninger. En blazer illustrerer fint en sti mellem den helt store grandiositet og en afslappet holdning til begivenheden. Under blazeren kan du vælge en skjorte med eller uden slips. Du kan også tage en t-shirt på fx i hvid. Hertil kan du vælge et par sorte bukser eller almindelige comboybukser. Afhængig af din stil, kan du vælge fine sorte festsko eller et seje sportsko. Farverne på de forskellige ting er helt op til dig og din stil.
 • Du kan også vælge et flot og stilfuldt habbitsæt med skjorte, slips eller butterly og festsko.
 • Den helt afslappede stil er også okay, men ikke så mange vælger denne vej. Den består af et par bukser, en kortærmet ternet skjorte og sorte sportssko.

Accessiories til konfirmationstøjet

Der er masser af accessories til drengeHer finder du en lille liste over forskellige accessiories til dit festtøj:

 • Slips
 • Butterfly
 • Armbåndsur
 • Lommeur med kæde
 • Hat
 • Bælte
 • Halskæder
 • Briller

Det er ikke et must at bære accessories, men en mulighed, for at pifte tøjet ekstra op.

Se mere om konfirmation på undersiderne: