Henrik Bruhn Site www.henrikbruhn.dk/firmafest/ www.henrikbruhn.dk/bryllup/ www.henrikbruhn.dk/foedselsdag/ www.henrikbruhn.dk/konfirmation/ www.henrikbruhn.dk

Her finder du et eksempel på en tale til konfirmanden

Det kan være svært, at skrive en tale til konfirmanden, men her der hjælp at hente. Først skal du kigge på siden sjove konfirmationstaler, for at se, hvordan du opbygger en tale. Her på siden kan du læse et eksempel på en tale til konfirmanden.

Eksempel på en tale

Skriv din tale til konfirmanden som 4 breveEt eksempel på en tale, kunne være, at inddele talen i 4 afsnit. Hvert afsnit skal ses, som et brev du har skrevet til konfirmanden, men aldrig fået sendt. Se her en, hvordan en far kunne skrive en tale til konfirmanden. Denne form for tale er også nem, da du skal læse det op, som det rent faktisk et brev. Start dog først med en indledning, hvor du kort fortæller, hvad du skal til.

Indledning til tale

Jeg har skrevet 4 breve til dig igennem tiden, men aldrig fået dem sendt. Derfor vil jeg i dag læse dem op for dig. Det første brev skrev jeg til dig, da du blev født og det lyder sådan her:

1. afsnit/1. brev

Kære Anne

Det er d. 31/1 -1992 og du er lige kommet til verden. Du ser så sød ud og lugter meget af baby. Dog har du levet godt i maven, for du er simpelthen så tyk og mor og jeg overvejer, at kalde dig Budda. Din moder er meget træt, for det tog 30 timer, at presse dig ud. Din fader her, er så stolt og ringet til hele familien, for at fortælle om det STORE vidunder.

Nå nu vågner du…..Så jeg smutter.

Kærlig Hilsen Far

2. afsnit/2. brev

Hej Anne

Jeg sidder på kontoret og drikker en kop kaffe og tænker på, at du skal starte i skole i morgen. Jeg føler mig virkelig gammel, men samtidig også glad, fordi du har været skoleklar så længe og du glæder dig. Mor og dig har købt en ny kjole med stjerner på, en lyserød skoletaske, gule blyanter og et rødt penalhus med en kanin på. Din madkasse har stået klar på køkkenbordet i en uge nu – dog uden mad i. Dig og veninde Silke skal lege i frikvarteret, har i aftalt. Det er så sødt og bliver rørt om hjertet, fordi du har fundet dig en bedste veninde. Det betyder meget for din gamle fader. Du er inde i en periode, hvor du taler meget med dig selv. Mor og jeg lytter tit ved døren og i øjeblikket lader du som om, at Silke bor på dit værelse og “i taler” om, hvad i skal lave i frikvarterene.

Jeg glæder mig til første skole dag i morgen:)

Knus fra Far

3. afsnit/3. brev

Halløj min dejlige Anne

Tillykke med din 10 års fødselsdag. Du har jo helt selv inviteret familien på dine egne hjemmebagte boller og varm chokolade. På fredag har du inviteret 15 veninder til pyjamasparty og overnatning. Du har i flere dage rengjort dit værelse, men også toilettet er blevet skuret og poleret. Du mener jo, at mor og jeg er nogle svine-mikler på toilettet. Du sagde til mig igår “Far, gider du ikke godt bruge toiletbørsten – der er ligesom ingen i det her hus, der gider se, hvad du fik til aftensmad igår.

Du får mig til at le og jeg er så stolt af din selvstændighed og at du tager en masse initiativer til fødselsdag og rengøring.

Nå, smukke pige. Hip hip hurra fra en Fader, der elsker dine boller og chokolade.

4. afsnit/4. brev

Kære Anne

4 breve til konfirmandenHjertelig tillykke med din konfirmation. Du har udviklet dig til en meget smuk pige. Heldigvis for det, for en Budda i verden er nok:) Jeg vil med dette brev sige dig tak for de 14 år du har været min lille pige og glæder mig til at følge din i voksenlivet. Dog vil du stadig være min lille pige uanset hvilken alder du har. Du, din bror og mor er det bedste i min verden. Jeg elsker jer og vil altid være der for jer. Husk, det Anne. Du kan altid komme til din far:)

 

Tillykke igen. Mange Hilsner fra

din Far

I en tale til konfirmanden, kan forældrene skrive to breve hver og skiftes til at læse op. Der kan også vises billeder.

Se hvordan du holder en tale:

  • Skriv og hold en tale
  • Kig nærmere på siden gaveideer, så du kan se, hvad du skal give konfirmanden