Du har måske allerede tænkt over både udformning, melodi og indhold, men du ved ikke rigtig, hvordan du skal starte med opbygningen af sangen. I den slags sange må man lege ligeså meget med ordene, som du vil – forkorte, forlænge, finde på knap så troværdige rim eller sågar opfinde dine egne ord, da det hele er elementer, der kan være sjove i sig selv.

Tag blot udgangspunkt i dine historier og tag et rim af gangen, så skal du nok få lavet nogle sjove sange til konfirmation.

Integrer grinagtige elementer

Sjove sange til konfirmation er ikke bare sjove sange, da der er mange typer af sange, der bruges i forbindelse med begivenheden fx sang fra forældre til konfirmand. Lige meget hvilken type af sjove sange til konfirmation, du har i tankerne, kan der sagtens integreres grinagtige elementer. Du kan altså næsten ikke gå galt i byen med sjove sange til konfirmation, da det vigtigste er at få et smil eller to til at pryde folks læber, om det så er fordi, historierne rammer plet, eller fordi den på ingen måder rimer så godt, som du havde tiltænkt det. Et eksempel på en sjov sang er som følger:

Melodi: Der er fut i fejemøget

Der kom fut i fejemøget efter storken den var fløjet
Den var glad og den var meget, meget lettet
(?) han var kort for hoved’t, og han sagde ikke noget
Var som andre bare ej så bange
Når han børsted’ sine hænder så ved ingen hvad der hænder
Nogen gardiner de blev’ brændt og andre kogte
Tingene fra køkkenskabe i den store gryde endte
Og han havde held med vaskepulver – stor succes
Så kom flinke vvs-esser, ham der laver toiletter
Han var vant til at blive kaldt til – et wc der var kvalt

Er der fut i fejemøget tænkte (?) velfornøjer
Da han skrued’ stik-kon-tak-ter-ne helt løse
Da der ikke skete noget kom de alle ud at flyve
Sammen med fuglene der var et sted i haven
For han havde afmonteret dette vindu’ som genered’
Så at moren kunne følge hvad han laved’
Det var ikke store sager kun lidt legetøj i haven
Som faldt ud fa første sal ja næsten af sig selv
Ingen skabe kunne låses, alle låse ku han åbne
Slagterkniven fandt han også – selvom den var gemt

Put de sjove sange til konfirmation i en grydeI alene disse to vers ses mange eksempler på, hvordan der frit er leget med ordene, så det passer til både antal stavelser i hver linje og til melodien for at frembringe disse sjove sange til konfirmation. Det er endvidere også et oplagt eksempel på, hvordan sjove barndomshistorier kan bringes op igen på en helt ny måde, der kan nydes af alle på konfirmationsdagen. Hvis ovenstående sang var den aktuelle til lige netop den festlighed, du skal deltage i, kunne sangene passende bringes ind i en gryde for at understrege hele joken.

Se flere sange her: