Når barnet skal konfirmeres, er der mange forberedelser, at tænke på. En af de mange “to do” opgaver, som nok i virkeligheden er den første af alle, er udformningen og forsendelsen af de mange konfirmationsindbydelser. Er du bare lidt god til, at bruge en computer, så kan du hurtigt, nemt og gratis udforme dine invitationer online. Har du alle dine gæster på din mailliste, så kan du også sende indbydelserne gratis per email eller via facebook.

Download, keere og send

På internettet er der mange forskellige programmer du kan bruge til dine konfirmationsindbydelser. Smilebox er en af de hjemmesider, hvor du downloader programmet, vælger en skabelon, skriver invitationen, sætter billeder ind af konfirmanden og gemmer projektet. Dernæst vedhæfter du dine færdige konfirmationsindbydelser i en email og sender til alle gæsterne. Du kan også sende den via facebook. Det eneste du skal bruge er gode billeder af konfirmanden og så ellers bare din kreative sans.

På smilebox kan du også vælge, at skrive projektet ud på en dvd og sende det ud som en invitation per almindelig post. Det er sjovt og anderledes, men koster selvfølgelig lidt i modsætning til den anden løsning.

Se en præsentation af smilebox her:

Invitation online

Du kan også vælge, at lade dine konfirmationsindbydelser forblive online. Du laver simpelthen din egen hjemmeside på 123hjemmeside. Den guider dig igennem det hele og på 3 minutter er du i gang. På din nye hjemmeside, kan du skrive indbydelsen. På siden er der en funktion, hvor du skriver email på alle dine gæster, så de modtager et hint om indbydelsen på din hjemmeside. Den forbliver online indtil du sletter den igen. På hjemmesiden kan konfirmanden også skrive sin ønskeliste. Dejligt nemt og gratis de første 30 dage. Vær dog opmærksom på, at nogle emails kan forsvinde i forsendelsen og at nogle af gæsterne ikke er online.

Se hvordan man gør:

Få invitationen lavet online

På hjemmesiden optimalprint kan du vælge mellem forskellige designs på invitationer. Du kan sætte billeder ind og skrive en tekst. Når du er tilfreds med dit kort, sender du ordren afsted og nogle dage senere ankommer alle dine konfirmationsindbydelser hjem til dig. Det er meget enkelt og du slipper med en masse klippe klistre arbejde. Det eneste du skal efterfølgende er, at skrive adresse og sende dem afsted til gæsterne.

Få flere ideer til invitationer: