Ikke nok med at der gerne skal være en korrekt borddækning, bordkortene skal placeres rigtigt og strategisk. En flot og gennemtænkt bordpynt kan være prikken over i’et på et i forvejen festligt, oppyntet lokale og ofte er det netop bordpynt til konfirmation, der får de fleste til at sukke henrykt over, hvor indbydende det hele virker. En reaktion der bestemt er ønskværdig for mange værtinder ved konfirmation.

Vellykket bordpynt til konfirmation

En rød tråd kan generelt være vigtigt til festen, men især for bordpynt til konfirmation gør det sig gældende, at der helst skal være et gennemgående tema, der afspejles i både bordkort, bordpynt, servietter og blomsterdekorationer. Temaet behøver ikke være andet end et farvetema, men ikke desto mindre er det meget behageligt for øjnene, at det matcher og virker indbydende.

  • Det kan være konfirmandens yndlingsfarver, der er gennemgående tema for din bordpynt til konfirmation, eller det kan være hans eller hendes interesser (fodbold, klaver m.v).
  • Det kan også være sæsonens farver, så det holdes i det grønne, friske og forårsagtige.
  • Stilet sort-hvidt (fx har drengen fodbold som interesse, så bland det med)

Ved vellykket bordpynt til konfirmation matcher altså både service, servietter, bordpynt, bordkort og dekorationer, idet de følger samme røde tråd.

Se en video om, hvordan du dækker et traditionelt festbord korrekt:

Forslag til pynt

Her finder du et par forslag til bordpynt. Det kommer jo helt an på, hvilken stil du dækker op med;

  • Til Mexicansk tema; Kaktusser kan tilmed være med til at sprede den rigtige stemning, hvis du kører det hele i mexicansk stil med mexicansk mad.
  • Til Magisk tema; Pynt med små stjerne klistermærker og små plastisk tryllestave og kaninbamser. Vend evt. en papir-hat med stjerner på hovedet og sæt en blomst i den.
  • Clipart; Lav fodbolde, grene, små dukker m.v som bordpynt til konfirmation
  • Traditionel pynt; Stearinlys og blomster.
  • Religiøs pynt; Små kors, tro, håb og kærlighed symboler
  • Farvetema; Dæk op med farverne blå, hvid, grøn, hvis det er en dreng, der skal konfirmeres. Lilla, lyserød og hvis, hvis det er en pige. Dertil hvide duge med grønne eller lilla bordløbere, servietter, som er foldet med samme farve plus en sort serviet.

Ønsker du flere ideer til pynt, så læs videre på undersiderne: