Så festlig som en konfirmation nu engang forventes at være af både gæster og ikke mindst konfirmanden, ligger det lige til højrebenet også at præge begivenheden og stemningen med en eller flere festsange til konfirmation.

Her kan du se nogle eksempler på forskellige festsange til konfirmation.

Rejsen fra barn til næsten voksen

Udvikling fra barn til voksen kan synges i dine festsange til konfirmationDet forventes næsten at konfirmanden selv bidrager til en del af underholdningen og det gerne med en tale eller en sang. Nogle festsange til konfirmation kan derfor sagtens bestå af små hyggelige indslag, der beskriver hovedpersonens rejse fra barn til snart voksen, eller blot en sang der ligger endnu mere fokus på grunden til, hvorfor så mange er samlede – nemlig konfirmanden selv.
Her er et eksempel på en sang, der kunne indledes af konfirmanden:

Melodi: Jeg er havren

Jeg er <XX> (og) jeg er konfirmand,
allerkønnest her i dette land,
derfor er I budt til denne fest,
se på mig – jeg er da allerbedst…!!

Det har været slemt at tænke på,
om jeg ej i dag sku’ sange få,
som udtrykke ku’ på værdig vis,
gode ord og tanker til min pris.

Syn’s I ikke jeg ser pragtfuld ud?
Som jeg her er majet rigtig ud,
min statur er bare helt korrekt,
– jeg er heldig, faktisk helt perfekt!

Og I andre har det dejlig nemt,
for jeg gør jo aldrig noget slemt,
derfor har jeg det så skæppe skønt,
og min mor hun si’r jeg bli’r berømt.

Og i skolen er jeg bare fin,
alle andre de bli’r rent til grin,
jeg er nemlig klogere end dem,
– de kan pakke sammen og gå hjem!

Når jeg nu har samlet alle jer,
er det for I står mit hjerte nær,
og med håb naturligvis I vil,
store gaver bringe med hertil.

Men til slut så skal I op at stå,
og jeg hyldes vil fra top til tå,
tag jers glas og gi’ mig et hurra,
mange, mange tak skal I så ha’.

Melodier der kan synges som de er eller ændres i

  • Den røde tråd, af Shubidua. Den omhandler i forvejen hele problematikken omkring det at vokse op og blive til noget, samtidig med at det er en melodi kendt af de fleste fra både de yngre og ældre generationer. Uden forfærdeligt mange ændringer kan du herved lave den første af dine festsange til konfirmation. Eller bevare sangen som den er.
  • Børnesange som ”Tinge-linge-later” eller ”Så går vi rundt om enebærbusk” er også melodier, de fleste vil kunne synge med på, de kan med deres barnlige strøg også sætte fokus på den lille rejse, konfirmanden har været igennem indtil videre.

Festsange der byder alle velkomne

Konfirmanden kan underholde i gæsterne festsange til konfirmationFor at få sat lidt liv i kludene fra starten af og få med det samme slået fast, at det altså er fest, der er tale om, kan det være en mulighed at synge begivenheden i gang i stedet for at lave den klassiske velkomsttale.
Et eksempel på en festsang til konfirmation i form af en velkomstsang kunne være:

Melodi: Katinka katinka

Af hjertet vi ønsker jer velkommen her,
fordi I har gjort os den glæde
at komme til festen fra fjern og fra nær,
og nu har vi så taget sæde.
Hvor er det dog dejligt, I kom hver især,
hvor er det dog festligt at samles med jer.
Vi hygger Os sammen i fest med maner,
os alle, som er her til stede.

Til daglig går livet med virke og slid,
men hverdagen her vil vi glemme.
I stedet vi hygger Os her for en tid,
og føl jer kun alle som hjemme.
Ved festen I alle skal være til pas,
ved bordet vi ind taget har vores plads.
Tag for jer afretterne, loft jeres glas.
Lad smil og humøret bestemme.

Ja, velkommen alle til denne vor fest.
Det var, hvad vi her ville sige,
og tak for I kom her i dag som vor gæst.
Og vi tor vist godt forudsige:
At festen i dag vil først sent blive glemt.
At være blandt venner er dejligt, bestemt.
Den svundne tid mindes i alvor og skæmt.
Og gid I her længe vil blive!

Se mange flere ideer til festsange her: