Der er mange muligheder, når det handler om valg af konfirmationssange, og en sjov konfirmationssang er på alle måder et ligeså godt valg som en af de yderst personlige og rørende eller en af de mere traditionelle af slagsen. En sjov konfirmationssang har det at tilbyde, at den vækker både festdeltagerne og forhåbentlig også en festlig stemning. Derudover er en sådan også oplagt, hvis du ønsker at kombinere din sang med andet du har arrangeret, såsom festlige små lege.

Sang med leg

Vis billeder i en sjov konfirmationssangDen livlighed en sjov konfirmationssang kan skabe er eksempelvis oplagt, hvis gæsterne virkelig skal sættes i gang og rejse sig fra stolene.

  • I et af versene kan du opfordre til forskellige former for aktivitet. Når et bestemt vers synges, skal bedstefar fx rejse sig fra stolen, eller fætter Lars skal løbe en tur rundt om bygningen festen holdes i, og der må først synges videre, når han kommer tilbage.
  • En sjov konfirmationssang kan også passende kombineres med billeder eller genstande, der løbende bliver fremvist, efterhånden som sangen skrider frem, og kan sættes i forbindelse med indholdet i sangen. Andet end sangen i sig selv er dog på ingen måde et krav, da den kan være underholdning i rigelig grad.

Hvad kan en sjov konfirmationssang indeholde

  • Mærkværdige iscenesættelser af hvordan konfirmandens fremtid kan komme til at se ud, ud fra hvordan du ser konfirmanden i dag. Måske underlige vaner, uheldige udtalelser m.v.
  • Valget af melodi kan i sig selv være med til at gøre en sjov konfirmationssang endnu sjovere, især hvis melodien er en anden end de typiske ældre sange. Du kan bryde traditionerne og bruge en sang, der i sig selv siger noget om konfirmanden – fx et hit du ved han eller hun går rundt og laver karaoke på, eller en melodi der fortæller lidt om, hvem konfirmanden er på humoristisk vis.

Selvom festen er arrangeret til ære for konfirmanden, behøver en sjov konfirmationssang dog ikke udelukkende at udsætte ham eller hende for røde kinder og udelt opmærksomhed. Konfirmanden kan nemlig også vælge at bidrage til underholdningen ved i stedet at sætte sine forældre i centrum. En lille sang omhandlende de pinligheder, de helt sikkert også har udsat hovedpersonen for, kan være helt på sin plads.

Se flere sange og bliv inspireret: