Du er inviteret til konfirmation, hvor du selvfølgelig skal medbringe en gave og dertil et konfirmationskort. Konfirmanden vil højst sandsynligt ikke læse så meget af kortet på selve dagen, men mere være optaget af et muligt beløb i kuverten. Efter nogle måneder og igen efter år, vil konfirmanden læse sine konfirmationskort og mindes dagen, og der vil det du har skrevet i dit kort få en betydning. Læs her, hvad du kan skrive i dit kort, udfra hvilken relation du har til konfirmanden.

Relationerne

Det der skal stå i konfirmationskortet er afhængig af, hvilken relation du har til konfirmanden.

Familien

Forældrene skal skrive, at de ønsker tillykke, byder velkommen i de voksne rækker og takker for barndommen, at de altid vil være der og elsker ham/hende. Der kan også indsættes et betydningfuldt vers, rim eller digt, som passer til lejligheden. Sådan en tekst i et konfirmationskort kunne lyde, kunne lyde således:

Kære Signe

Vi ønsker dig stort tillykke med din konfirmation. Tiden frem til i dag er gået så hurtig og vi husker din fødsel, som var det igår. Det er ikke til at forstå, at du i dag træder ind i de voksnes rækker. Selvom du nu er næsten voksen, er du stadigvæk vores lille pige og det vil du blive ved med at være. Vi vil altid være der for dig, uanset hvad du end måtte opleve på din vej.

Vi elsker dig helt om til skyerne og tilbage igen! Held med livet.

Kærlige hilsner Mor & Far

eller

Hej Signe

Tillykke med din konfirmation. Din kjole er virkelig flot og den klæder dig godt. Jeg er glad for, at vi to er søskende – du er den bedste søster i verden. Selvom du siger, at du er voksen nu, så håber jeg stadig, at vi kan spille play station.

Elsker dig, søster-lagkage:)

Hilsen Mads (din søde lillebror)

Venner og deres familie

Vennerne plus deres familier skal ønske tillykke og sende held fremover. Endvidere kan der forekomme en lille fysisk gave eller en pengeseddel. På sådan et konfirmationskort, kunne der stå:

Kære Signe

Vi ønsker dig stort tillykke med din store dag, som du har ventet på så længe. Det betyder meget for os, at du kommer her i vores hjem og fylder vores hus med latter og fnidder. Vi ser allerede frem til næste grineflip:)

Have en dejlig dag og nyd den i fulde drag. Alt mulig held og lykke fremover.

Ønskes ud af Siv, Peter og Jette

eller

Hey Signe mus

Så kom dagen, hvor du skulle have din flotte kjole på, make up og håret stylet….såååå misunderlig (heldigvis er det min tur om en uge).

Tillykke med din konfirmation. Håber du får en masse dejlige gaver. Glæder mig til, at vi skal max hygge på Blå mandag.

Knus fra din bedsteveninde Siv…..Love U

Bekendte

Som bekendt kan du sende en blomsterhilsen eller ligge et kontakt beløb i dit konfirmationskort til en blomstSom bekendt til konfirmanden, skal der egentlig bare ønskes tillykke. Der kan være et symbolsk beløb på en blomsterhilsen. Den bekendte sender en sød tanke og derfor kunne et kort lyde sådan:

Kære Signe

Vi vil ønske dig stort tillykke med din konfirmation og håber, at din fest bliver som du har forventet. Pas godt på dig selv, når du og veninderne indtager byen på Blå mandag.

Alt mulig held og lykke fremover.

Mange Hilsner fra Tinna og Per

Der er tusindvis af måder, du kan skrive et konfirmationskort på og du skal skrive det du synes, passer til din stil.

Se flere konfirmationsideer: