Det at lave en indbydelse til konfirmation er sådan set den vigtigeste forberedelse til festen, for der skal jo ligesom møde nogle gæster op. Det er nu din chance, at kreere et mesterværk af en indbydelse til konfirmation og få skrevet de vigtigste detaljer i den.

Lav din egen indbydelse til konfirmation

Din invitation er det, der skal skyde festlighederne i gang, da det både skal vække interesse blandt de inviterede og give dem lyst til at sætte dagen af til begivenheden. Det er af samme grund sjældent, du modtager en indbydelse til konfirmation, der ligner et almindeligt postkort eller et kedeligt brev fra banken. Tænk kreativ og i farver. På nedstående video kan du se 2 eksempler på invitationer. Den ene er billig og den anden er dyr, at lave. Invitationerne er udformet til bryllyp, men ideerne kan sagtens videreføres til konfirmation. I stedet for champagneflasken i videoen, kan du bruge en rød sodavand:

Du kan tilmed gøre din indbydelse til konfirmation til den første appetitvækker på det tema, du har valgt skal være gennemgående, hvad angår pynt og stemning. Du kan vælge at lade en invitation til konfirmation matche både bordkort, menukort og clipart brugt på sange eller duge.

Indhold i invitationen

Ligesom udseende, er indholdet af din indbydelse til konfirmation bestemt også vigtigt for, at dine gæster både husker og har lyst til at dukke op den pågældende dag. Der er flere elementer, der er essentielt at have med i indbydelsen. Et klassisk eksempel på en invitation til konfirmation er som følger:

Kære Grete og Hans

I er hermed inviteret til konfirmation fredag d. 4. maj 2012 kl. 10 i Kirken, Kirkevej 1

Efterfølgende vil der være fest og mad på Madvejen 1, 0000 Aarhus

Vi glæder os rigtig meget til at se jer og håber, i har lyst til at fejre dagen med os.

Kærlig hilsen
Margit og Erik (forældrene) og Ole (konfirmanden)

S.U. senest d. 1/1-1111 på tlf. 12345678.

I stedet for at skrive ”vi” kan der også skrives ”jeg”, hvis din indbydelse til konfirmation skal komme direkte fra konfirmanden eller konfirmandinden. Ovenstående indeholder alt det basale, der er brug for at vide. Derudover kan der være andre oplysninger, der er vigtigte at få med fx dresscode, overnatning m.v.

En indbydelse til konfirmation kan på alle måder blive startskuddet til den dejlige dag, der venter konfirmanderne, og som gæsterne er en stor del af.

Se flere indbydelsesmuligheder her: